Info servisŽivinice

COVID 19 ambulanta na području grada Živinice

Početkom decembra formirana je COVID ambulanta na području grada Živinice, koja pruža pomoć oboljelima. Dnevno kroz ovu ambulantu prođe i do 60 pacijenata, a ista radi i vikendom. Vrše se testiranja pacijenata za koje ljekar utvrdi da imaju simptome koji ukazuju na zarazu od krorona virus. Pogoršanjem epidemiološke situacije, početkom decembra menadžment JZU Dom zdravlja Živinice odlučio se da formira COVID ambulantu koja radi punim kapacitetom sa oko deset doktora specijalizanata.

Na početku je svaki dan bio veći broj zaraženih, posljednjih dana taj broj se smanjuje kazao nam je doktor Almir Jagodić, koji od prvog dana radi sa potencijalno zaraženim pacijentima. U COVID ambulantu javljaju se pacijneti svih starosnih kategorija kaže dr. Jagodić. Od decembra je kroz ambulantu prošlo skoro 1000 pacijenata od kojih je 525 pacijenata testirano na krona virus.

Trenutno je u Živinicama 40 pozitivnih osoba dok je 125 u kućnoj izolaciji. Građani Živinica imaju tu sreću da su jedni od rijetkih u TK koji imaju COVID ambulantu, mjesto na koje se mogu javiti ukoliko dobiju neke od simptoma bolesti. Od otvaranja COVID ambulante ljekari su pregledali skoro 1000 pacijenata.

Iako svakodnevno ima kontakt sa potencijalno zaraženim ili zaraženim osobama dr. Jagodić do sada je imao sreće da ne bude zaražen te naglašava da je tome najviše doprinijela pravilna zaštita.

Ulaz u ambulantu se nalazi od strane ul.Alije Izetbegovića (preko puta ZPC Bezistan), a radno vrijeme je 7-13 h (prva smjena) i 14-20 h (druga smjena), vikendom i praznikom 10-18 h.
Šef ambulante je mr.sci. Jagodić dr Almir, specijalista.
Kontakt- telefon 035/772-094