Crna hronikaPress

Živinice – Repuh: Nakon pada s traktora smrtno stradao mladi učesnik Specijalne olimpijade u BiH

Mjesto Repuh u Živinicama jučer je zadesila velika tragedija u kojoj je smrtno stradao 26-godišnji Halil Fejzić, inače učesnik Specijalne olimpijade u BiH. Naime, do tragedije je došlo nakon saobraćajne nezgode oko 14,30 sati na lokalnom putu u mjestu Repuh Halil Fejzić pao je sa radne mašine odnosno traktora kojim je upravljao S.F., rođen 2000. godine takođe nastanjen na području grada Živinice.

“H.F. je zbog zadobijenih povreda prevezen u Dom zdravlja Živinice, gdje je dežurni ljekar konstatovao smrt istog. Uviđaj ove saobraćajne nezgode izvršili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i policijski službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Živinice” – saopćila je Uprava policije MUP-a TK.

Putem društvene mreže Facebook bh. atletičarka Kada Delić-Selimović potvrdila je da je smrtno stradao Halil Fejzić, bh. sportista i učesnik Specijalne olimpijade BiH. “Još jedan tragično izgubljen život mladog sportiste. U mjestu Repuh nesretnim slučajem životnu bitku izgubio je Halil Fejzić, član udruženja “Hrabro srce” iz Tuzle. Borba za preživljavanje devetočlane porodice, od kojih je petero živjelo u doniranoj kući Holandske vlade i koji su živjeli od socijalne pomoći i hrane iz Narodne kuhinjie traje godinama. Braća Halil i Halid koji su sa poteškoćama u razvoju pokušavali su pomoći svojim roditeljima radeći različite poslove, kao što utovar uglja, sječa drva. Nažalost, nedeljna sječa drva bila je kobna za Halila koji je nesretnim slučajem izgubio život. Porodici Fejzić upućujem u svoje ime i ime članova Specijalne olimpijade BiH iskreno saučešće, a Tebi Halile želim najljepši Dženet kojeg si zaslužio” – napisala je Delić-Selimović.

Slika može sadržavati: ‎1 osoba, ‎tekst koji kaže '‎الْمخالدرنا Obavještavamo cijenjenu rodbinu, komšije prijatelje daje naš dragi nikad prežaljeni Fejzić (Mehmed) Halil -2021 Iz Repuha preselio na ahiret dana 03.01.202 godine u 26 godini života. Dženaza će se obaviti dana 05.01.2021.godine (UTORAK). Dženaza polazi ispred kuće merhuma Repuhu u 14:30 sati a dženaza ukop obavit će se na mezarju Zehe. RAHMETULLAH ALEJHI RAHMETEN VASIAH OŽALOŠĆENI: o Otac Mehmed, majka Munira, braća Halid Enes, sestre Hatidža, Zada, Hadžira, Azemina, Fatima 1 Fata, te ostala mnogobrojna rodbina, komšije prijatelji kolege.‎‎‎